Jako na houpačce

V sobotu se TEMPISH Orka utkala s druhým týmem Národní ligy T.B.C. Králův Dvůr. Tento tým má letos nejvyšší ambice a jeho cíle jsou jasné, postup do první ligy. První zápas s tímto týmem dopadl 6:3 pro Královodvorské a ani tentokrát si nepřipouštěli, že by je mohli postihnout jakékoli komplikace.

Hosté do utkání vstoupili sebevědomě, byli častěji na míčku a TEMPISH Orka bránila a hrála na protiútoky. Zpočátku se pro diváky odehrávalo poměrně nezáživné divadlo. Chyběli výraznější šance, a nepadaly branky. To se změnilo ve dvanácté minutě první třetiny a s brankami se doslova roztrhl pytel. První sypal hostující tým, následně převzali štafetu domácí. Skóre načal hostující Kubert, který z půlky propálil vše, co mu stálo v cestě, následně chyboval domácí gólman a Horký využil nabízenou šanci a černou pětiminutovku domácích uzavřel Tomáš Pokorný, který využil přihrávku, svého bratra Jaroslava, zpoza branky. Pak začali hrát domácí Budil dorazil vyraženou střelu a Řehák napodobil hostujícího Kuberta a z půlky se taktéž nemýlil.

Ve druhé třetině se oba týmy trefili jednou domácí kapitán proměnil trestné střílení a hostující Votava se protáhl po mantinelu a vrátil vedení na stranu T.B.C..

Třetí třetina se odehrávala v režii TEMPISH Orky. Domácí skóre otočili ve svůj prospěch, jenže soupeř pokaždé vyrovnal. Naposledy se jim to podařilo tři minuty před koncem. A tak oba týmy brali a hrálo se o druhý v prodloužení. To pro sebe rozhodli kluci z Králova Dvora po dvou minutách, když střelu do tyče dorazil Marek Vágner. Rozhodl tak zápas, který byl pro domácí jako na houpačce. Za stavu 0:3 domácí diváci zoufali a báli se debaklu, ke konci zápasu naopak doufali ve vítězství a nakonec z toho byla remíza v základní hrací době.