Blog

Jako na houpačce

V sobotu se TEMPISH Orka utkala s druhým týmem Národní ligy T.B.C. Králův Dvůr. Tento tým má letos nejvyšší ambice a jeho cíle jsou jasné, postup do první ligy. První zápas s tímto týmem dopadl 6:3 pro Královodvorské a ani tentokrát si nepřipouštěli, že by je mohli postihnout jakékoli komplikace.

Hosté do utkání vstoupili sebevědomě, byli častěji na míčku a TEMPISH Orka bránila a hrála na protiútoky. Zpočátku se pro diváky odehrávalo poměrně nezáživné divadlo. Chyběli výraznější šance, a nepadaly branky. To se změnilo ve dvanácté minutě první třetiny a s brankami se doslova roztrhl pytel. První sypal hostující tým, následně převzali štafetu domácí. Skóre načal hostující Kubert, který z půlky propálil vše, co mu stálo v cestě, následně chyboval domácí gólman a Horký využil nabízenou šanci a černou pětiminutovku domácích uzavřel Tomáš Pokorný, který využil přihrávku, svého bratra Jaroslava, zpoza branky. Pak začali hrát domácí Budil dorazil vyraženou střelu a Řehák napodobil hostujícího Kuberta a z půlky se taktéž nemýlil.

Ve druhé třetině se oba týmy trefili jednou domácí kapitán proměnil trestné střílení a hostující Votava se protáhl po mantinelu a vrátil vedení na stranu T.B.C..

Třetí třetina se odehrávala v režii TEMPISH Orky. Domácí skóre otočili ve svůj prospěch, jenže soupeř pokaždé vyrovnal. Naposledy se jim to podařilo tři minuty před koncem. A tak oba týmy brali a hrálo se o druhý v prodloužení. To pro sebe rozhodli kluci z Králova Dvora po dvou minutách, když střelu do tyče dorazil Marek Vágner. Rozhodl tak zápas, který byl pro domácí jako na houpačce. Za stavu 0:3 domácí diváci zoufali a báli se debaklu, ke konci zápasu naopak doufali ve vítězství a nakonec z toho byla remíza v základní hrací době.    

TJ Sokol Mukařov Tago Mago – ASK TEMPISH Orka Čelákovice

Na státní svátek se utkali dva věční rivalové z minulé sezony. V minulém roce se dvakrát smála TEMPISH Orka, kdy pokaždé dokázala zvítězit rozdílem jedné branky. Mukařovští si na Orku brousili zuby a chtěli tuto nepříznivou ligovou bilanci změnit.

Zápas začal pro domácí dobře, hostující Strnad z Orky ve druhé minutě fauloval a ex extraligový Aleš Hlavička otevřel skóre zápasu. Hráči Orky byli tímto vývojem zaraženi a než se vzpamatovali, lovili balonek ze sítě podruhé, tentokrát se trefil Mandok. Hostující hráči se v poslední době trápí v koncovce, z posledních pěti zápasů vyválčili dvě remízy a dvakrát padli rozdílem jednoho gólu a to ve všech těchto zápasech v polovině zápasu vedli. Vývoj tohoto zápasu je jim tak pošramocené sebevědomí rozhodně nevylepšil. Do konce třetiny se trefili ještě domácí Noha a konečně borec z TEMPISH Orky Doutnáč.

Ve druhé třetině se Orka pokoušela zvrátit nepřízniví vývoj. Po pár minutách se z dorážky prosadil junior Kubík a zdálo se, že je zaděláno na drama. Opak byl ale pravdou. Všudybyl hlavička se po necelých dvou minutách opět prosadil. Zápas pak nabral scénář z posledních zápasů. Orka se do šancí dostávala, ale neproměňovala a soupeř trestal. Účet druhé tetiny tak uzavřel domácí Zbyněk.

Třetí třetina? Shodná s koncem druhé třetiny. TEMPISH Orka opět neproměňuje šance a soupeř navyšuje skóre. Postupně se trefili Drahorád, Velechovský a Noha. Zápas tak pro hostujícím tým skončil až příliš krutým 8:2.

V sobotu se Orka utká s druhým týmem Národní ligy, ambiciózním T.B.C. Králův Dvůr. Tento tým pomýšlí na vítezství v celé soutěži a jeho cílem je jednoznačně postup do první ligy. V sobotu to bude hodně tvrdý oříšek.

Bezpečnost v zimních měsících

Stalo se Vám někdy, že jste v zimě uklouzli na zledovatělém, neudržovaném chodníku? Bohužel je těchto případů každou zimu opravdu hodně. Potkat to může každého - děti, dospělé i seniory. Tyto pády končí většinou velmi nepříjemně, od naraženin, přes zlomeniny až po otřesy mozku a tak dále...

Myslete na svou bezpečnost a na bezpečnost svých blízkých. Předcházení těmto nepříjemným úrazům může být totiž docela jednoduché. Na trhu jsou návleky - PROTISKLUZY, které se jednoduchým způsobem připevní na Vaši obuv, ze kreté se tak během několika okamžiků stává obuv, na které neuklouznete.

Jak je to možné..? PROTISKLUZY jsou opatřeny několika ochranými prvky (korunky, hroty, pružiny, ...), které zajišťují optimální přilnavost k zemi. Rozlišujeme několik druhů PROTISKLUZŮ, právě podle toho, jakými ochranými prvky jsou vybaveny a k jakému účelu jsou určeny.

PROTISKLUZY se mají širší spektrum využití, mimo bezpečný pohyb v zimě na zasněžených chodnících je můžete využít i na sport v zimě, či na turistiku v lehkém, či těžším terénu.

Nabídku těchto zajímavých produktů najdete na specializovaném eshopu www.protiskluzy.cz. Tento produkt pro Vás může být například tip na praktický vánoční dárek.

TEMPISH FBS Olomouc

Florbalistky extraligového týmu TEMPISH FBS Olomouc za sebou mají náročný prodloužený víkend, ve kterém odehrály hned dvě utkání. A byla to uktkání velice náročná, v sobotu Olomoučanky přivítaly v domácí hale Čajkaréna hráčky Chodova, které byly v té době na prvním místě ženské florbalové extraligy. V pondělí se tým TEMPISH FBS Olomouc přesunul do ostravských Vítkovic, kde se ženy pokusily zaskočit tentokrát druhý tým extraligy. Jak to dopadlo...?

V obou utkáních se hráčky statečně rvaly od začátku až do konce, nicméně to nestačilo ani na jednoho ze soupeřů. V sobotním utkání podlehly Chodovu 7:2 a v pondělním svátečním zápase prohrály hráčky TEMPISH FBS Olomouc Vítkovicím 12:1.

V tabulce si olomoučanky o jedno místo pohoršily a v současné době jim patří 7. pozice s bilancí 4 výhry, 4 prohry a jedna prohra v prodloužení.